Advocatuur verliest steeds meer werk aan Big Four – Accountant

De big four-accountantskantoren winnen steeds meer terrein in de juridische dienstverlening, ten koste van de traditionele advocatuur. Dat blijkt uit recent internationaal onderzoek.

Volgens de website Advocatie heeft bijna een kwart van de grote advocatenkantoren in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk in het afgelopen jaar werk verloren aan de big four. Dat is één van de uitkomsten van recent onderzoek van het Thomson Reuters Legal Executive Institute, samen met enkele universiteiten.

De grote vier profileren zich ten opzichte van de advocatuur graag met alternatieve juridische diensten naar bestaande relaties. Ook staan ze op voorsprong door hun investeringen in technologie en hun sterke merknamen. “Ze zijn in staat juridische services te integreren met hun andere diensten, die ze al wereldwijd aanbieden”, zo citeert Advocatie de onderzoekers.

23 procent van de grote en 21 procent van de middelgrote advocatenkantoren meldt dat hun cliënten inmiddels aankloppen bij een big four-kantoor voor juridisch advieswerk dat normaal bij de advocaten werd ondergebracht. Daarbij gaat het vaak over advisering rondom regelgeving en compliance, fusie en overname, due diligence, contractchecks en intern onderzoek.

Meer lezen over de opmars van de Big Four binnen de juridische dienstverlening? Het volledige artikel kun je vinden via deze link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *