Grenzeloze jacht op talent – Het Advocatenblad

Legal Top Talent is in november geïnterviewd voor een interessant artikel in het advocatenblad: “de grenzeloze jacht op talent”. In dit artikel lees je over wat kantoren doen om talent aan te trekken en wat de huidige generatie studenten intrinsiek drijft bij de keuze voor de start bij een advocatenkantoor. Zo blijkt dat start-ups steeds populairder worden onder studenten en dat ook de interesse in de Big Four toeneemt. Ook blijkt uit het Legal Talent Survey dat de jonge generatie advocaten een andere behoefte heeft op het gebied van work-life-balance, persoonlijke ontwikkeling en flexibiliteit.

GRENZELOZE JACHT OP TALENT
Luxe trips, goodiebags met coole gadgets, diners, pleit­wedstrijden en game-events. Grote  advocatenkantoren halen alles uit de kast om talent binnen te halen. ‘Het aanbod lijkt steeds groter te worden, de reizen uitgebreider en mooier.’

‘Introducing De Brauw’s 2019 ­Business Course in Shanghai, a  metropolis with endless energy and adventure. We are looking for ambitious and enthusiastic law students who are ready to challenge themselves and want to get to know our firm, all while having a great time in this city where history and future meet. Don’t  hesitate, apply today’.

Met deze wervingstekst op Facebook lokte het recruitmentteam van De Brauw Blackstone Westbroek vorig najaar studenten naar het internationale advocatenkantoor. De Brauw heeft jaarlijks plek voor zo’n tachtig student-stagiairs en 110 studerend medewerkers.

Het is een van de vele reisjes waar rechtenstudenten tegen het einde van hun bachelor en tijdens hun master uit kunnen kiezen. Zo vond de internationale business course van CMS dit voorjaar plaats in Madrid, nam Stibbe studenten mee naar New  York voor een masterclass en biedt NautaDutilh de mogelijkheid om een deel van de studentstage i n het buitenland te volgen.

De trips komen boven op alle andere  recruitmentactiviteiten van grote advocatenkantoren waar studenten mee overspoeld worden. Bedrijvendagen, recruitmentdiners, kantoorbezoeken, seminars, koffiemomenten, lunch- en borreldates met advocaten, studentstages, summer courses, sport- of game-events, zeiltochten, pleitwedstrijden en goodiebags. Per jaar organiseren de grote advocatenkantoren tientallen events om de beste studenten binnen te trekken. De jacht op het talent van morgen wordt alsmaar heviger. Een logisch gevolg gezien de grote vraag. Alleen al De Brauw heeft jaarlijks plaats voor circa tachtig student-stagiairs en 110 studerend medewerkers. De behoefte aan nieuw bloed bij andere grote kantoren ligt daarmee in lijn.

‘Advocatenkantoren halen inderdaad alles uit de kast om talent binnen te halen,’ vertelt Misha Verbeek, Teamlead Recruitment bij advocatenkantoor CMS dat jaarlijks ongeveer negentig student-stagiairs aanneemt. ‘Wij besteden veel aandacht aan recruitmentevenementen om zo veel mogelijk direct in contact te komen met studenten. Het is nog altijd een van de meest effectieve methodes om elkaar goed te leren kennen.’

Het hele artikel lees je op de website van het Advocatenblad. Zeker een aanrader!
Auteur: Francisca Mebius

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *