Interview met Nora Streep – Executive manager van de Law Firm School

Graag wijzen wij jullie op een interessant artikel in Advocatie Magazine. Dit keer een interview met Nora Streep, zij houdt zich binnen de Law Firm School bezig met beleid en innovatie en in dit artikel lees je meer over haar kijk op de beroepsopleidingen voor de advocatuur.

Nora Streep – ‘Het allerbelangrijkste deel van de vorming van een jonge advocaat vindt plaats op kantoor’
Nora Streep is de spin in het web van The Law Firm School. Ze dacht mee over BA2020, de beroepsopleiding advocaten nieuwe stijl, die in het voorjaar van 2021 van start gaat. “De toekomstige advocaat moet worden doordrenkt van ethisch besef.”

En wéér komt er een nieuwe beroepsopleiding voor de advocatuur. Vrijwel sinds de invoering van de nieuwe Beroepsopleiding Advocatuur van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) in 2013, regende het klachten: te tijdrovend, te duur en tot op zekere hoogte irrelevant. Stagiaires zouden te veel bezig zijn met het overdoen van vakken van de universiteit.

Vooral de grote kantoren roerden zich. “Ze vonden de juridische basis van de instromers te divers en hadden te veel tijd nodig om dit gelijk te trekken,” zegt Nora Streep, executive manager van de Law Firm School. “Er is een enorme diversiteit binnen de advocatuur, maar we wrongen alle stagiaires door dezelfde koker. Daarvan zeiden deze kantoren: wat hebben we daaraan, kan dat niet anders?”

Lees het volledige artikel op de website van Advocatie Magazine.
Auteur: Tatiana Scheltema

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *