Verschillen groeien bij opmars vrouwen op de Zuidas – Het Financieele Dagblad

Op en rond de Amsterdamse Zuidas ontstaan grote verschillen bij de opmars van vrouwen naar de top. Bij prominente advocatenkantoren als Allen & Overy en Van Doorne is volgens diversiteit-experts het omslagpunt al bereikt, met meer dan 30% vrouwelijke partners. Maar bij zakelijke dienstverleners als Deloitte en KPMG of advocatenkantoren als De Brauw Blackstone Westbroek, AKD en Clifford Chance blijft dat percentage ruim onder de 15% steken.

Dat blijkt uit een enquête van het FD. De vier grootste accountants- en advieskantoren en veertien prominente advocatenkantoren – allemaal partnerorganisaties, maar niet allemaal gevestigd op de Zuidas – hebben op verzoek een vragenlijst van het FD ingevuld over diversiteitsbeleid. Alle kantoren zeggen dat diversiteit hoog op de agenda staat. Maar met gemiddeld 21% vrouwelijke partners is de maatschap bij de meeste zakelijke dienstverleners nog altijd een mannenbolwerk.

Meer lezen over vrouwen in de top van de advocatuur? Het volledige artikel kun je vinden via website van het Financieele Dagblad.
Auteurs: Maartje Laterveer, Joris Polman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *